Για το περιεχόμενο

Για την πλοήγηση

Εκπαίδευση Ζωής από το 1959

Τ.210 49.50.006 | Κιν.6934688424

Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη - Παιδικός Σταθμός στον Κορυδαλλό

Εκπαιδευτικός  Σκελετός  Προνηπίου

Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι:

 • Η ανάπτυξη του προφορικού λόγου.
 • Η σύνδεση του παιχνιδιού με τη μάθηση.
 • Η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των παιδιών.
 • Η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
 • Η συμμετοχή των γονέων στη μαθησιακή διδασκαλία.
 • Η ήπια μετάβασή τους από στο νηπιαγωγείο .

Με βάση όλα αυτά ο εκπαιδευτικός σκελετός του προνηπίου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η νοητική εξέλιξη των προνηπίων γίνεται με ασκήσεις που είναι βασισμένες στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού . Έτσι τα παιδιά ασχολούνται με :

 • Ασκήσεις παρατηρητικότητας
 • Ασκήσεις γνώσεων
 • Ασκήσεις αντιστοίχησης
 • Ασκήσεις ποσοτήτων
 • Χωροχρονικές ασκήσεις

Οι παραπάνω ασκήσεις βοηθούν να παρατηρούν τα σωστά αντικείμενα , να κατανοούν τις διαφορές , να αντιστοιχίζουν αιτιολογώντας την επιλογή τους και να κινούνται στο χώρο (αισθητοποίηση δεξιοτήτων )

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η συναισθηματική εξέλιξη των προνηπίων πραγματοποιείται με ερεθίσματα που παίρνουμε από τις εποχές, τις εορτές και τη θεματολογία κάθε μήνα.

Τα προνήπια μαθαίνουν να συζητούν , να εκφράζονται και να αιτιολογούν την άποψή τους μέσα από δραστηριότητες όπως :

 • Ομαδικά παιχνίδια
 • Αισθητική αγωγή
 • Θεατρική αγωγή-Κουκλοθέατρο
 • Μουσική αγωγή

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Προγραφικές ασκήσεις

Τα παιδιά μαθαίνουν ως φωνούλες τα γράμματα της αλφαβήτας από το ’λφα ως το Ωμέγα . Μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων προσπαθούν να σχηματίσουν το γράμμα -φωνούλα και να φωτογραφίσουν τη γραφή του .

Προμαθηματικές ασκήσεις

Σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να γράφουν τους αριθμούς από το 1 ως το 10 . Αριθμώντας αντικείμενα προσπαθούν να αντιληφθούν την έννοια του κάθε αριθμού καθώς και τη χρησιμότητα των αριθμών  στην καθημερινή τους ζωή .

Αγγλικά

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτα μέσω flash cards , τραγουδιών και παιχνιδιών . Επίσης , μαθαίνουν τους αριθμούς από το 1 ως το 10 , τα βασικά χρώματα και μικρές εκφράσεις της καθημερινής ζωής .

Επιπλέον μία ώρα εβδομαδιαίως , από εξειδικευμένη καθηγήτρια Αγγλικών τα βοηθάει να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα , να εξοικειωθούν με το άκουσμά τους και να τους δημιουργήσει κίνητρο για την εκμάθησή τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μια φορά την εβδομάδα καθηγήτρια φυσικής αγωγής απασχολεί τα προνήπια  με συγκεκριμένο πρόγραμμα . Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με παραδοσιακά παιχνίδια , παραδοσιακούς χορούς  και αθλήματα.

Πρόγραμμα σίτισης - Μεσημεριανή ξεκούραση

Για όσους το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα σίτισης (δεκατιανό και μεσημεριανό). Το πρόγραμμα φαγητού είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και σας αποστέλλεται στην αρχή κάθε μήνα στο σπίτι .

Επίσης , τα παιδιά που παραμένουν μέχρι τις 5 :00 το απόγευμα στο σχολείο έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν.

Παιδίατρος-Παιδοψυχολόγος

Παιδίατρος

Κάθε μήνα η Παιδίατρος επισκέπτεται το χώρο του σχολείου, εξετάζει όλα τα παιδιά και σας ενημερώνει με γραπτό σημείωμα για την υγεία των μικρών μας μαθητών.

Παιδοψυχολόγος

Εβδομαδιαία οι μαθητές  μας , σε επίπεδο τμήματος, παρακολουθούνται από τον παιδοψυχολόγο μας . Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε προβλήματα στο ενδο-οικογενειακό περιβάλλον όπως η αλλαγή συμπεριφοράς με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια . Επίσης , όσοι γονείς  το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τον παιδοψυχολόγο μέσα στο χώρο του σχολείου ,και να τον συμβουλεύονται σε οτιδήποτε τους απασχολεί.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Οι μαθητές μας μετακινούνται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία , πλήρως εφοδιασμένα, για να τους προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στη μετακίνησή τους . Αρχή μας είναι να παραμένει το παιδί όση λιγότερη ώρα γίνεται μέσα στα σχολικά . Για αυτό έχουμε σε λειτουργία 6 σχολικά και μειώνουμε το χρόνο μεταφοράς των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο .

Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας και ευχόμαστε σε μια μελλοντική συνεργασία

Η Διεύθυνση