Δημοτικό

 

 
 
 
 
Η κατάκτηση της γνώσης είναι μια πολύπλοκη και πολύπλευρη διαδικασία που βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση κάθε αντικειμένου αλλά και στην παιδοκεντρική διδασκαλία. Οι μαθητές μας δεν είναι παθητικοί δέκτες της γνώσης αλλά ενεργές ξεχωριστές οντότητες που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Νέες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, όπως η αναστραμμένη τάξη βοηθούν στην προσέγγιση όλων των μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας.
 
 
 
Δημοτικό - Εκπαιδευτήρια  Μακρυγιάννη - Κορυδαλλός
 
 
 
 

Μαθήματα

 


 
ΓΛΩΣΣΑ
 
 
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας εκτός από τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα, διδάσκεται συστηματικά η παραγωγή γραπτού λόγου. Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες στη Β/θμια εκπαίδευση, οι μαθητές μας προετοιμάζονται κατάλληλα για να έχουν ομαλή μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Ειδικά, οι μαθητές της Στ δημοτικού έρχονται σε επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματική, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με ευκολία στις απαιτήσεις του μαθήματος στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

Στο μάθημα της Γλώσσας εκτός των σχολικών εγχειριδίων χρησιμοποιούνται σε όλες τις τάξεις βιβλιοτετράδια εκδόσεων Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη.
 
 
 
 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
 
ΦΥΣΙΚΗ - ΜΕΛ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
 
ΙΣΤΟΡΙΑ
 
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
 
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 
PROJECT - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
 
Η διδασκαλία των μαθημάτων ολοκληρώνεται με τις σχολικές μας εορτές, τις ποικίλες δραστηριότητες , τις εκπαιδευτικές μας επισκέψεις, τα διάφορα project και δράσεις των μαθητών μας, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς και στις εκδηλώσεις της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.